البطاطس البانية باللحمة المفرومة
المقادير:
10 بطاطس حجم صغير مدورة
2 بيضة
بقسماط
كوب زيت
(بهارات - ملح فلفل اسود- بهارات لحم)
كوب صلصة طماطم
بصلة مبشورة
نص كيلو لحمة مفرومة
الطريقة:
تعصج اللحمة .. . يوضع الزيت في الوعاء حتى يقدح ثم نضع البصل حتى يصفر ثم اللحم ونضع معه التوابل بدون الملح.. بعد التعصيج نضع الصلصة وبعد التسبيك نضع الملح
تسلق البطاطس وتقشر وتهرس
نقوم بتصبيعها مثل الكفتة ولكن بحجم كبيرونضع بداخلها اللحم المفروم وتقفل.. (ولتكن طبقة البطاطس غليظة واللحم بكميات قليلة حتى لا يُفتح عند وضعه بالزيت)
ثم تغمس في البيضة ثم البقسماط وتوضع في الزيت بعد القدح
وتقدم ساخنة مع البقدونس
طريقة أخرى للبطاطس البانيه (كفتة البطاطس)
المقادير
نص كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسه
عصاج للحشو يعنى لحمه مفرومه متعصجه مستويه وعليها البهارات والملح
2 م بقدونس 2 بيضه ملح فلفل
عصير بصله صغيره بقسماط مطحون
الطريقه
تعجن البطاطس المهروسه ببيضه واحده وعصير البصل والبقدونس وتعجن جيدا
تاخذ قطعه على هيئه بيضه وتجوف وتحشو باللحمه المفرومه العصاج وتقفل وتغمس فى البيض
والبقسماط وتترك لمده نص ساعه فى الثلاجه وتحمر فى الزيت او السمن
وبالهنا والشفا
البطاطس المحشية
المقادير:
10 بطاطس حجم صغير مدورة
(بهارات - ملح فلفل اسود- بهارات لحم)
لحم مفروم معصج ببصلتين وملح وفلفل أسود وبهارات وشطة
كوب زيت
كوب عصير طماطم
3 ملاعق من السمن
الطريقة:
أأور البطاطس بالمؤوار (فتحة صغيرة)
تُحمر في الزيت بعد قدحه حتى يُصبح لونها ذهبي
ترفع البطاطس من الزيت وتصفى
أحشيها باللحم المفروم وأدهن الصينية سمن ثم أضع ما تم إزالته من البطاطس سابقا في قعر الصينية بعد رش القليل من البقسماط أرص البطاطس بها
أضع عصيرا لطماطم وعليها الملح والفلفل الأسود على سطح الصينية مع ملعقتين سمن وأدخلها الفرن
بعد 5 دقائق شيكي عليها
وتقريبا تأخذ 10 دقائق لتنضج
البطاطس المقلية (زي بطاطس السوق تماما)
المقادير:
4 بطاطس حجم وسط.
ملعقة ملح
كوب زيت نباتي
ملعقة صغيرة (ملح - فلفل اسود - كمون)
الطريقة:
تقشر البطاطس وتقطع صوابع
توضع في وعاء به ملح وماء
يقدح الزيت في الطاسة
توضع البطاطس كمية كمية في الزيت على نار متوسطة
تترك 5 دقائق على هذا الحال مع التقليب كل دقيقة
بعد فوات الخمس دقائق نوطي على النار اوي وتكون هادئة جدا
نتركها على هذا الحال 5 دقائق.
ثم نعود مرة اخرى ونعلي النار حتى تصبح متوسطة
نتركها حتى يصبح لونها ذهبي مع التقليب كل دقيقتين
نتركها حتى يصبح لونها بين (الأحمر والذهبي) ولكن لا نتركها حتى يصبح لونها احمر
بعد ذلك تصفى من الزيت على ورق مطبخ.. ويرش فوقها التوابل
وبالهنا والشفا 