البسبوسة
المقادير :
1ونص كوب سميد
نص كوب جوز هند
ثلاثة أرباع كوب سكر
علبة قشطة ( نسلة أو أى نوع )
بيضة واحدة
3 ملاعق بودرة لبن ( مش لبن )
3 ملاعق صغيرة بكينج بودر
مكسرات للتزيين
الطريقة :
تعجن جميع المقادير مع بعض جيدا باليد ( ممكن تحتاج قليل من اللبن وممكن لا حسب نوع السميد )
تبطن صينية مقاس 30 بالسمن ( خفيف )
تفرش العجينة بالتساوى وتزين بالمكسرات الموجوده ( فستق مجروش أو أنصاف لوز أو بندق )
وممكن من غير مكسرات خالص ( حسب الذوق وحسب الموجود )
تخبز فى فرن على درجة 350 أو متوسط الحرارة
ملحوظة : ضعى الصينية على الرف العلوى قدر الامكان عشان لاتكون غامقة من الآسفل ...
ثم تسقى فور خروجها بالشراب البارد ( مش من الثلاجة لكن يكون برد مش سخن )
وبالهنا والشفا